Skip to content

Актуален брой стара

Изминалата година беше турбулентна за милиардерите по света: общото им богатство се стопи; намаля и общият им брой. На върха в списъка отново е създателят на Microsoft Бил Гейтс, който избрахме и за лице на класацията. Дори и той обаче отчита спад в личното си богатство. Независимо от това най-богатите хора в света продължават да държат в ръцете си благосъстояние за 6.5 трлн. долара: независимо дали под формата на пари в банките, имоти или акции в собствените им компании.

Специални теми на броя:

Образование

Докато държавното образование тъне в неосъществени реформи, частният сектор се опитва да създаде нови възможности за обучение. Forbes представи няколко проекта, инициирани от предприемачи и компании, които биха могли да имат значително влияние върху образователната екосистема.

Семеен бизнес

Семейният бизнес в България се намира в преломен момент. Наближава времето, в което първото модерно поколение предприемачи трябва да предаде управлението на бизнеса на своите деца. Това невинаги е лесна задача, затова Forbes ще разкаже за няколко български компании, които са изправени пред подобен казус – и как планират да го решат.

Други теми в броя:

15 начина да управлявате личните си финанси

Няколко експерти в областта на личните финанси дават изненадващо прости съвети за това как да управлявате парите си.

Legendary заминава за Китай

Филмовото студио Legendary е напът да стане китайска собственост. Но това не е просто поредната сделка за милиарди. Тя може да промени бъдещето на Холивуд.

Натилия Кобилкина

Познавате я като телевизионна личност. Сега се запознайте с историята й на предприемач.