В полза на предприемачеството

От корицата на Forbes съоснователят на Bulpros Ивайло Славов казва, че България има нужда от примери, които да са полезни за развитието на предприемачеството. Този на компанията безспорно е такъв – тази година тя се сля с германската ec4u, ребрандира се на DIGITALL и вече гони нов, много по-голям мащаб.

Освен че е много вълнуваща и си заслужава времето ви, историята на Славов и екипа му наистина е успех, изкован в България. Можем само да си пожелаем примерът да бъде последван и да вдъхнови други бизнеси. Forbes, може да разчитате на това, ще е насреща да разкаже и техните истории.

За екипа ни предстои вълнуваща есен с много проекти, които трябваше да изчакаме, за да стартираме. Редовните ни читатели знаят, че важен елемент от мисията ни да подкрепяме свободния бизнес са големите събития. Те са мястото, където успелите могат да споделят своя опит, младите предприемачи да зададат своите въпроси на живо, докато общността на Forbes естествено се развива.

Логично, в последните две години почти не успяхме да реализираме събития на живо. Тази есен се надяваме да реализираме два нови проекта, които отлагахме доста време заради пандемията. Първият от тях, Forbes Innovation Forum, ще събере иноваторите на България през октомври. През ноември пък ще реализираме пилотното издание на Forbes DNA of Success. Целта ни е с времето това да стане най-важното предприемаческо събитие в България, а впоследствие и в целия регион.

В началото на септември пък отваряме процеса по номинации на новия клас „30 под 30“. По традиция в него журито ни избира младите хора с най-голям потенциал в различни сфери. „30 под 30“ дава печат за качество до живот – и помага на кариерите, съдбите и предприемаческите опити на младите в България, а и по целия свят. Насърчавам ви да номинирате талантите, които според вас имат място в селекцията.

Акценти в новия брой на Forbes: 

Инвестиция в хората: В SiteGround следват максимата, че ако служителите се чувстват добре, бизнесът ще просперира. С течение на годините компанията започва да инвестира успешно не само в хората си, но и в обществено важни каузи.

Най-скъпоплатените спортисти в света: Празни стадиони. Кратки сезони. И рекордни заплати за четирима спортисти – по над 100 млн. долара. Така приходите на десетте най-високоплатени спортисти надвишиха 1.05 млрд. долара.

Растеж до облаците: Създадената в България pCloud е един от малките играчи на растящия пазар за облачно съхранение. Главният изпълнителен директор Туньо Зафер очаква компанията да е част от тренда.

На кого са му притрябвали шефове: Компания без йерархия и централизирано управление? Звучи еретично. Но основателите на българската ST6 твърдят, че именно този модел им е помогнал да си удвоят приходите през 2020 г.

Двигател на растежа: Новият по-голям фонд на Blackpeak Capital ще помага на водещи компании да станат регионални и глобални лидери.

Ловецът на хвърчила: През 90-те Петър Морчев улавя вятъра в бизнеса с екипировка за водни спортове и днес финишира като най-големия търговец в този специфичен сектор у нас.

Господар на нощта: Мартин Михайлов управлява някои от най-популярните заведения в България, а мисията му е да накара българите отново да се забавляват.

Най-сигурният начин да се сдобиете със списанието е през нашия онлайн магазин https://forbesbulgaria.com/store/

Можете и да закупите от киоските за вестници и списания в страната, бензиностанции „Лукойл“, Shell, OMV, търговски вериги „Фантастико“, „Кауфланд“, „Билла“, „ДАР“, книжарници „Сиела“, павилионите на Inmedio.