Империя в спорта

В последните повече от 15 години Стилян Шишков и екипът му превърнаха Спортал в мястото за получаване на добра и навременна спортна информация, допълнена от видеа, резултати на живо, интеграция с компании за залози. Нещо повече и по-важното за нас като медия – Спортал е и солиден бизнес, който е подкрепен и от други вертикали като рекламни агенции и IT компания.

Моделът на компанията е толкова успешен, че вече под шапката на швейцарския медиен гигант Ringier, Шишков и Спортал ще го репликират на редица пазари по света. Бизнес историята на българския предприемач и медийната му империя не е разказвана в цялост и ние сме първите, които го правим в цялост.

В този брой ще разберете още детайли за компании, които познавате добре – родителите сред вас най-вероятно използват услугите на ШКОЛО, а нечовешките магазини д-р Стефанов са разпознаваеми не само сред клиентите им. Препоръчваме и историята на Благовеста Пугьова, която успешно балансира кариерата си между социален и класически предприемач.

Традиционно нашите икономически анализатори ще погледнат към голямата картина, която в момент на много кризи е безкрайно важна. Ако искате една добра новина от техните анализи – Лъчезар Богданов защитава тезата, че заплатите ще се вдигнат, и то значително. 

Още акценти в новия брой на Forbes

Най-богатите жени на Америка, натрупали сами богатството си – Тези 100 жени предприемачи и мениджъри са създали или управляват някои от най-успешните компании в страната, като се започне от производството на бадеми и се стигне до авиокосмическия сектор.

От Apple до собствен глобален бизнес – Продуктът за лицево разпознаване на Alcatraz AI се използва от едни от най-големите корпорации в САЩ. Основателят Венцеслав Гайдарджиев е кадър на nVidia и Apple и е пример за предприемач, който никога не се отказва.

Сезонът на Siroko – Ветроходец и уиндсърфист, Стефан Раев следва страстта си към вятъра и водата, за да я превърне в успешен бизнес модел. След първата верига сърф училища в България той създава Siroko Wind Club на остров Лимнос, а сега се завръща у нас с нов проект – ветроходна академия.

Тази нова къща – След като близо 300 години прави бизнес по старомодния начин, SOTHEBY‘S излиза на нестабилния пазар на незаменими токени (NFT) и възприема алгоритъм в стила на Netflix, за да привлече ново поколение клиенти.

Магистрала в облака – LucidLink така улеснява работата с големи файлове в облака, че инвеститорите вече оценяват компанията на 200 млн. долара. Според съоснователя Георги Дочев добрите времена тепърва предстоят.

Най-сигурният начин да се сдобиете със списанието е през нашия онлайн магазин https://forbesbulgaria.com/store/

Можете и да закупите от киоските за вестници и списания в страната, бензиностанции „Лукойл“, Shell, OMV, търговски вериги „Фантастико“, „Кауфланд“, „Билла“, „ДАР“, книжарници „Сиела“, павилионите на Inmedio.