Като за начало – мореплаватели

Докато обсъждахме кой да е на корицата на първия ни брой за 2021 г., някой в екипа спомена Максим и Стефан Иванови. Баща и син, през миналото лято те прекосиха Атлантическия океан с гребане на лодка, която сами бяха сглобили.

Рядко една идея е била приемана толкова бързо и осъществена с такава емоция от всички нас. Освен история за воля и силата на тялото и духа статията ни разказва за кариерата и житейския път на Стефан Иванов, които са не по-малко интересни. Това е нашият начин да започнем една година, в която ще са ни нужни и воля, и сила на духа, и много надежда – и наистина как бихме могли да ги предадем по-добре, отколкото през двама мореплаватели.

В другата крайност е историята на Тони Шей – легендарният предприемач, който постоянно търси щастието, но в крайна сметка намери саморазрушението. Текстът беше най-четеният за цялата година в международния сайт на Forbes.

ДРУГИТЕ АКЦЕНТИ В БРОЯ

В януарския броя можете да прочетете традиционните много смислени секторни анализи, в които „оракулите на Forbes“ дават прогнози за годината в бизнеса в България.

Научете как от продавач на тривиална услуга онлайн туристическият агент eSky е напът да се трансформира в консултант за пътешествия.

Вижте кои са 20-те най-търгувани компании на Българската фондова борса.

Не пропускайте и историята на предприемачите Борис Колев и Ивайло Иванчев, които влизат в борбата с мръсния въздух с иновативна мрежа за прозорци

И ОЩЕ

Реализъм в действие – Новият главен изпълнителен директор на Банка ДСК Тамаш Хак-Ковач е амбициран ръководената от него институция да е първа във всички сфери на банкирането.

Променяй с пример – Емилиян Кадийски опитва да дава ИТ надежда във Враца, а паралел­но става учител (отново), за да подобри системата отвътре.

Кариера като на кино – Марин Петров достига върховете на световната анимационна индустрия, но зарязва бляскавата си кариера, за да създава самоорганизиращи се бизнеси.

Мисия „Последен треньор“ – Създателите на Aesthetic by Science Никола Томов и Станислав Чакъров превръщат хобито си в работа на пълен работен ден и вече имат 12 служители.

Най-сигурният начин да се сдобиете със списанието е през нашия онлайн магазин https://forbesbulgaria.com/store/

Можете и да закупите от киоските за вестници и списания в страната, бензиностанции „Лукойл“, Shell, OMV, търговски вериги „Фантастико“, „Кауфланд“, „Билла“, „ДАР“, книжарници „Сиела“, павилионите на Inmedio.