Силата на глобалния бранд

За втора поредна година за корица на един от летните ни броеве с екипа из­брахме ексклузивна история от немскоезичния лиценз на Forbes. Колегите във Виена покриват бизнеса в Австрия, Гер­мания и Швейцария, който често има близка връзка и с нашия регион.

Такъв е примерът с Филип Плейн, германския пред­приемач, който сам се определя като „аутсайдера“ в модния бранш. В България той е познат най-вече с бляс­кавите екстравагантни дрехи на едноименния му бранд. Историята на успеха му обаче е непозната. Именно тук идва силата на глобалния бранд Forbes.

Ние имаме ексклузивното право да публикуваме текстовете на всички останали, вече над 40 лиценза, които се простират от Австралия до САЩ. Стара­телно преглеждаме голяма част от тях (по разбираеми причини не се справяме с корейското издание на Forbes например) и селектираме съдържанието, което вярва­ме, че ще е интересно на вас, нашите читатели. Така ви предлагаме материали, които са както информатив­ни, така и вдъхновяващи. Ето, точните бизнес реше­ния на Филип Плейн могат да са в помощ и на младите, и на опитните предприемачи.

Разбира се, с екипа не спираме да търсим и най-ус­пешните бизнеси и в България. В този брой говорим за филантропските начинания на „Фантастико“, разхож­даме ви в едно от големите заведения в морския Лозе­нец и на трибуните на обновения стадион на „Ботев“ в Пловдив. Качваме се и до Рожен, за да ви разкажем за бизнес страната на един мащабен астрономически проект (без дори да споменаваме прословутия пилон).

АКЦЕНТИ ОТ БРОЯ

От приложение за разговори до суперап – Главният изпълнителен директор на Viber Офир Ейял разговаря с Forbes за пътя, по който стига до сърцата и особено до смартфоните на милиони потребители по целия свят.

Битката за слънчогледа – Войната в Украйна разклаща пазара на слънчоглед, което силно затруднява достъпа на рафинериите до суровина, но търговският директор на „Папас олио“ Яни Янев открива други механизми да се справи в хаоса.

С аромат на преживяване – Бети Бенчева и Пламен Стефанов изграждат бранд, стъпил на безкомпромисно качество на продуктите. Тяхната натурална козметика COCOSOLIS не отстъпва по нищо на най-големите марки в бранша и вече се продава в целия свят.

Да приобщиш образованието – Създателката на частно училище „Милеа“ Милена Паунова доказва, че образованието за деца със специални потребности е мисия възможна в България, когато има приемане, подготвена среда и обучени специалисти.

Шведската сделка на „Кондекс“ – Основателят на „Кондекс“ Любомир Петков и синът му Теодор Петков развиват успешен бизнес с климатична техника, с което привличат интереса на шведския гигант Beijer Ref да купи компанията. Докато преговорите текат, приходите нарастват двойно.

Автоматизатори на планетата – Антон Ангелов и Мартин Колев изграждат милионен бизнес върху безплатен софтуер, и то на пазар, който се очертава за няколко години да се удвои до над 52 млрд. долара.

Споделеното прави силата – Как екипът на GATE стартират първото у нас пространство за данни за градска среда.

Най-сигурният начин да се сдобиете със списанието е през нашия онлайн магазин https://forbesbulgaria.com/store/

Можете и да закупите от киоските за вестници и списания в страната, бензиностанции „Лукойл“, Shell, OMV, търговски вериги „Фантастико“, „Кауфланд“, „Билла“, „ДАР“, книжарници „Сиела“, павилионите на Inmedio.