Skip to content

 

 

Хедър за сайт 2400 х 720
Хеър за мобилна версия сайт 600 х 800
Menu

През 2021 г. Forbes стартира дарителска инициатива, с която архивните броеве на списанието достигат до училища в цялата страна и по този начин вдъхновяват младите българи да преследват мечтите си и да се впуснат в своето собствено предприемаческо приключение.

В рамките на кампанията “Да запалим предприемаческата искра у младите българи” за последните две години 17 368 списания, дарени от 15 предприемачи, достигнаха до 80 училища в цялата страна

За кампанията


Историите за успеха във Forbes, предизвикателствата и научените уроци на героите от страниците на списанието са актуални дълго след отпечатването на изданието.Но по-важното е, че те са истински учебник по предприемачески дух и ценности с примери от българската и световната действителност, които да вдъхновяват следващите поколения да мечтаят да станат успешни предприемачи и да променят средата около себе си.

Ето защо вместо да рециклираме архивните броеве на Forbes, които остават непродадени всеки месец, насърчаваме успешни предприемачи и бизнес лидери да ги дарят на училища по избор. Така историите и ценностите на Forbes достигат до хиляди млади българи.

За дарителите


Всеки предприемач, който иска да направи дарение, може да закупи на преференциална цена годишни абонаменти и да избере на кое училище или училища да ги изпратим. Списанията може да достигнат до класни стаи в неговия роден край, в малко населено място или пък в профилирана гимназия.

Ако искате да подкрепите каузата или имате въпроси по нея, пишете ни на abonament@forbesbulgaria.com 

Ето и част от дарителите, благодарение на които през последните две години над 17 хил. списания достигнаха до 80 училища в цялата страна. 

 • Пламен Цеков и Виктор Билянски, съоснователи на “Скейл Фокус”. Дарение: 9600 лв.
 • Васил Терзиев, ВТ Инвестмънтс. Дарение: 7200 лв.
 • Тодор Гигилев, Дриймикс. Дарение: 7200 лв.
 • Пресиян Каракостов, PhoneArena. Дарение: 7200 лв.
 • Николай Недялков, Tixi. Дарение: 6000 лв.
 • Жечко Кюркчиев, Tesy. Дарение: 5760 лв.
 • Михаил Стойчев, Yotpo. Дарение: 1440 лв.
 • Петър Митев, Chaos. Дарение: 1440 лв.
 • Андрей Давчев, Матракс. Дарение: 1440 лв.
 • Александър Лефтеров, Tiger Technology. Дарение: 720 лв.
 • Павлина Янакиева, Bulgaria Innovation Hub. Дарение: 720 лв.
 • Никола Ликов, FoundersLane. Дарение: 504 лв.
 • Николай Събев, Еконт Експрес. Дарение: доставка до 100 училища

Отзиви

Как да се включите


Заедно можем да възпитаваме предприемачески дух и ценности у младите българи с вдъхновяващи бизнес истории. Ако искате да подкрепите каузата или имате въпроси по нея, пишете ни на abonament@forbesbulgaria.com 

  Обръщение *

  Име (на кирилица) *

  Фамилия (на кирилица) *

  Имейл *

  Телефон *

  Компания *

  Позиция *

  Роля в компанията *

  Звено в компанията *

  Брой служители в България *

  Индустрия *

  Година на раждане *


  * Полетата са задължителни.

  *

  Следващото поколение предприемачи


  При даряването на списания в училища се срещнахме с доста ученици, които ни разказаха за собствените си предприемачески идеи и странични занимания. Това ни вдъхнови да създадем специална рубрика в списанието, в която всеки месец да разказваме историите на тези будни, енергични и предприемчиви млади българи. Под надслов “Следващото поколение предприемачи” събираме най-иновативните и вдъхновяващи примери за учебни компании, продукти и услуги, които променят света.