Българската мечта

Няма да чуете много истории, в които българин оставя успешната си кариера в САЩ, за да се прибере в България. В една неделя през май 2004 г. обаче – седем години след като е получила зелена карта, Диана Стефанова, днес вицепрезидент на глобалния ИТ гигант VMware, се връща в София, за да стане главен финансов директор на софтуерната компания „Сайънт“. Как „Сайънт“ се влива във VMware и защо в края на 2019 г. Стефанова е избрана за вицепрезидент на компанията, може да разберете във FORBES, чиято корица през февруари украсява имено Стефанова.

Новият брой обръща специално внимание на жените в бизнеса: в него успешни дами споделят знания, идеи и опит, представена е и селекция на най-влиятелните жени в бизнеса в България през 2020 г.

Сред останалите теми в броя са:

Блогърката Денина Мартин превръща страстта си към модата в успешен бизнес – като инфлуенсър в социалните мрежи и със собствена модна линия.

Новите проекти на Геновева Христова и Анелия Касабова с „Евровизия 2020“ и креатех хъба Missia23. Двете които имат за цел да направят тяхната Ligna Group много повече от компания за интериорен дизайн, която обзавежда хотели от калибъра на Virgin.

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева попада сред стоте най-влиятелни жени на планетата.

Д-р Борислава Попова, която чрез иновации в гинекологията успява да отвори диалога по проблеми табу в женското здраве.

Мартин Иванов разказва за габровеца Цоню Паяков, сочен за един от първите бизнес ангели в България. Той инвестира в множество индустрии и е сред основателите на търговско-индустриалните камари в следосвобожденска България

Това и още много в новия брой на FORBES България. Търсете го на пазара или се абонирайте ТУК.