Фокусирани в мащаба

„Конкуренцията успешно допълва таланта. Трябва и двете да са налични, за да развиеш амбициите си“, казва съоснователят на ScaleFocus Пламен Цеков, който е корица на новия брой на FORBES. За осем години той и съдружниците му превърнаха компанията в един от местните софтуерни гиганти, а целите им са да правят по 100 млн. евро годишно.

В мартенския брой представяме победителите във FORBES Business Awards, които раздадохме в края на януари на стилна церемония пред 400 отбрани гости. Вижте лицата, които стоят зад компаниите, които наградихме. Често ги наричаме „героите на FORBES“ и има защо. Има и защо вие, нашите читатели, да ги познавате.

Сред останалите теми в броя са:

Изпълнителният директор на фондация „Карол Знание“ Милена Петкова води младите български учени по пътя на предприемачеството, като им разкрива нови възможности и перспективи.

Мобилното приложение за прегледи от разстояние Healee помага на телемедицината да достигне до повече пациенти.

Стартъпът LogSentinel създава продукти за информационна сигурност, използвайки блокчейн.

„Импетус Капитал“ ООД управлява първия алтернативен инвестиционен фонд „ИмВенчър II“ КДА. Фондът инвестира в развиващи се български компании с голям потенциал за растеж.

Мартин Иванов разказва за Лъчезар Паяков, който преминава от блестящ организатор и уважаван експерт в символ на корупцията и злоупотребата с властта.

Това и още много в новия брой на FORBES България. Търсете го на пазара или се абонирайте ТУК.