Мобилните оператори с кампания дигитална солидарност

Снимка: Pixabay

А1, Telenor и Vivacom стартираха кампании за дигитална солидарност с клиентите си, която има за цел да ги насърчи да останат по домовете си и да не поемат излишни рискове от разпространение на коронавирус. При обявяването на извънредното положение миналия петък и трите мобилните оператори предложиха на своите клиенти редица бонуси, а днес те бяха разширени.

Частните клиенти на А1 на абонаменти ще могат да се възползват от еднократен бонус от 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост, независимо от тарифния план, който ползват в момента. За да се възползват от бонуса, абонатите трябва само да влязат в мобилното приложение Моят А1 или секцията на Моят А1 на A1.bg и да активират пакета от специалната секция. Мобилният интернет ще важи за 30 дни след активирането му. На 16 март А1 предостави безплатно на своите ТВ клиенти над 200 ТВ канала. Те бяха отключени за клиентите, без значение на какъв абонаментен план са били преди извънредното положение.

Telenor също дава от днес на всичките си клиенти 10 000 МВ за 30 дни, считано от датата на активация, която става през MyTelenor. Освен това всички частни и бизнес клиенти на абонаменти планове могат да се възползват без да заплащат достъп HBO GO, Deezer, Bookmate, Nick Play, Buba Play, Капитал и Play Diema Xtra. Активацията става отново приложението MyTelenor. Мобилният оператор предоставя допълнително на потребителите и 1000 безплатни минути за разговори към мобилни и фиксирани мрежи на територията на Република България. Пакетът е валиден за 30 дни от датата на активация. За да се възползвате от услугата, клиентите на Telenor трябва да изпратят SMS с текст 1 на кратък номер 1234.

Vivacom участва в кампанията за дигитална солидарност с 10 000 MB на максимална скорост, с валидност 30 дни. Всеки уикенд операторът дава и допълнителни 2000 MB на максимална скорост, които обаче трябва да се използват само през почивните дни. Платилите месечната си фактура през мобилното приложение My VIVACOM или презаредили предплатена карта ще получат 2 000 MB на максимална скорост, който може да използва със своя услуга или да подари на близки и приятели.


Глобалната криза, причинена от COVID-19, разтърси бизнеса. Предстои тежка икономическа рецесия. Компаниите трябва бързо да се адаптират към новите условия, за да оцелеят и да се развиват. Някои няма да успеят. Кризата обаче ще създаде и нови възможности и ще роди нови бизнес модели и герои. Ние, екипът на FORBES България, ще помагаме на предприемачите и бизнесите да се адаптират бързо към новите условия, като предоставяме висококачествена бизнес информация. Ако смятате, че можете да сте полезни с ваши информации, истории, мнения и коментари, моля, пишете ни на editors[at]forbesbulgaria.com. Готови сме да публикуваме ваши текстове или части от тях.