Facebook с нова визия, тества я с български потребители

Най-голямата социална медия Facebook е с обновена визия. Тя все още е в тестов период, но се очаква до средата на годината да стане активна за всички потребители. Новината за най-големия редизайн на социалната платформа не е нова, новото е, че тестове вече се правят и с български потребители. От тази седмица българите получават покани на случаен принцип да изпробват и споделят мнения за новия дизайн. Във всеки един момент, който е преминал към обновената версия, може да се върне към старата.

Като цяло новият дизайн е по-изчистен. Премахната е емблематичната синя лента в горната част на платформата. Променени са иконите, които са с по-голям размер. Въведени са промени, които улесняват откриването и добавянето на приятели. Може да избирате два режима на фона – „светъл“ и „тъмен“. 

Секцията с видеата е изведена на видно място в горната част, къде още се намира бутона „home‘. Добавена е секция с  онлайн търговия, подобна на OLX. Фирмените профили също са с променен дизайн

Плановете за редизайна бяха съобщени през пролетта на 2019 г. от съоснователя на Facebook Марк Зукърбърг.

Редизайнът ще улеснява хората да преминават от обществени пространства към по-лични, като например „Групите“.

Във Facebook има десетки милиони активни групи. Когато хората намерят подходящата, тя често става най-значимата част от начина, по който използват сайта. Днес повече от 400 милиона души във Facebook принадлежат към група, която смятат за значима. Ето защо въвеждаме нови инструменти, които ще ви улеснят при откриването и взаимодействието с групи от хора, които споделят вашите интереси“, съобщиха от компанията, след като стана ясно за готвения редизайн, който е най-големият от създаването на платформата през 2004 г.