Българската Fleet Services придоби водещ турски телематичен оператор 

Снимка: Pixabay

Българската група Fleet Services e придобила 100% от акциите на водещия телематичен оператор в Турция – Mobiliz, съобщиха от компанията. Продавач на турската компания е Mediterra Capital – частен инвестиционен фонд с фокус върху инвестиции в малки и средни предприятия в Турция, като стойността на сделката не бе оповестена.

Fleet Services понастоящем оперира чрез компаниите GPS Bulgaria и GPS Systems Macedonia. „С придобиването на Mobiliz, под наше управление вече са над 450 000 превозни средства в три държави, в които оперираме – Турция, България и Северна Македония, и в още 12 държави, в които имаме партньорства – Египет, Азербайджан, Германия, Австрия, Бахрейн, Кувейт, Ирак, Саудитска Арабия, ОАЕ, Нигерия, Оман и Катар”, каза Николай Кичев, председател на борда на директорите на GPS Bulgaria и Mobiliz.

“Предварителните данни за дейността на Mobiliz за първото тримесечие са над бюджетираните. Икономиката на Турция беше излязла от рецесия, но развитието на епидемията сигурно ще окаже негативно влияние върху икономическата активност,” каза още за Forbes Николай Кичев.

Той допълни, че турското дружество е изключително добре организирано с високо ниво на професионализъм във всяко отношение. За пример, всички служители са били организирани да работят в режим “home office” без прекъсване на работния процес в рамките на само един ден – неделя. 

Решението за придобиване на Mobiliz се обуславя от силната позиция на компанията на турския пазар, стабилните й показатели и благоприятната среда, която този пазар осигурява, насърчаваща иновациите и технологичното развитие.

„Благодарение на огромния ИТ и инженерен талант в Турция, придобиването на Mobiliz ще ни позволи да ускорим внедряването на нови приложения и тяхното предлагане на пазара и да разширим своето присъствие в съседни страни, Европа, Азия и Африка”, каза още Николай Кичев.

Компанията е амбицирана да играе ключова роля в иновациите за автомобилната индустрия, базирани на анализ на големи данни и разработване на Индустия 4.0 и 5G приложения.