Безвъзмездна финансова помощ за хора и бизнеси, помагащи на българи по време на кризата

Снимка: Pixabay

Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявиха програма за безвъзмездна финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19,

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия.“, каза посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи, които си помагат взаимно по време на кризата с COVID-19, Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

“Моля, номинирайте себе си или своята организация на уебсайт:  http://www.BGStandingTogether.org/  Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа. Финансовата ни помощ има за цел да подпомогне тези, които помагат на другите. Ще предоставяме помощ за проекти, които вече се изпълняват. Ще приемаме номинации до 13 часа в понеделник, 30 март. Няма да предоставяме подкрепа за проекти, които все още не са започнати. Ще бъдат разглеждани предложения за предоставяне на подкрепа в размер на 1,000 – 5,000 лв. Решенията ще бъдат окончателни. Ще обявим публично получателите и тяхната дейност, така че българските граждани да научат за добрите дела на своите съседи и приятели”, посочват от посолството на САЩ в България.


Глобалната криза, причинена от COVID-19, разтърси бизнеса. Предстои тежка икономическа рецесия. Компаниите трябва бързо да се адаптират към новите условия, за да оцелеят и да се развиват. Някои няма да успеят. Кризата обаче ще създаде и нови възможности и ще роди нови бизнес модели и герои. Ние, екипът на FORBES България, ще помагаме на предприемачите и бизнесите да се адаптират бързо към новите условия, като предоставяме висококачествена бизнес информация. Ако смятате, че можете да сте полезни с ваши информации, истории, мнения и коментари, моля, пишете ни на editors[at]forbesbulgaria.com. Готови сме да публикуваме ваши текстове или части от тях.

ТЕМАТА ЗА COVID-19 СЛЕДЕТЕ В НАШАТА СПЕЦИАЛНА РУБРИКА БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС