Кампанията срещу Covid-19 „Помогни сега“ става национална

Първата в България дарителска кампания срещу Covid-19 „Помогни сега“ става национална. Тя беше инициирана първоначално в град Шумен от собственика на фирмата за бързооборотни стоки „Фикосота“ – Красен Кюркчиев и брат му  Жечко Кюркчиев, собственик и управител на „Теси“.

Кампанията бързо привлича бизнеси и жители в областта. За по-малко от 2 седмици „Помогни сега“ е успяла да събере над 250 000 лв., а по-голямата част от сумата вече е оползотворена за респиратор, бързи тестове за коронавирус, пулсоксиметри. Закупени са защитни облекла, предпазни маски и ръкавици. С част от парите са закупени дезинфектанти и пръскачки за обеззаразяване на спирките в Шумен и областта.

Виждайки, че кампанията се радва на широка популярност братя Кюркчиеви решават да я направят национална. Намират партньор в лицето на Българската стопанска камара и председателят Радосвет Радев взема решение да подкрепи разрастването на национално ниво.  

Бизнеса и гражданите могат  да се включат с дарения по сметката на фонда:

Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”


Глобалната криза, причинена от COVID-19, разтърси бизнеса. Предстои тежка икономическа рецесия. Компаниите трябва бързо да се адаптират към новите условия, за да оцелеят и да се развиват. Някои няма да успеят. Кризата обаче ще създаде и нови възможности и ще роди нови бизнес модели и герои. Ние, екипът на FORBES България, ще помагаме на предприемачите и бизнесите да се адаптират бързо към новите условия, като предоставяме висококачествена бизнес информация. Ако смятате, че можете да сте полезни с ваши информации, истории, мнения и коментари, моля, пишете ни на editors[at]forbesbulgaria.com. Готови сме да публикуваме ваши текстове или части от тях.

ТЕМАТА ЗА COVID-19 СЛЕДЕТЕ В НАШАТА СПЕЦИАЛНА РУБРИКА БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС