Skip to content

 

 

E01_01.01_HR23_Header_Website_2400 х 720 (2)
E01_01.03_ HR23_Header_Website_800 х 600 (2)
Menu

Методология


Кандидатстването в конкурса за всяка от категориите се извършва само онлайн от 20 март до 19 юли
 чрез сайта на Forbes България. 

  • Компаниите отговарят на два общи и четири специфични за съответната категория въпроси, носещи определен брой точки. 
  • Оценяването се извършва от жури, което включва доказани експерти в областта на човешките ресурси, с опит в различни сфери на икономиката и добра репутация. 
  • Журито получава цялата информация, която му позволява да провери коректността на класирането. 
  • Екипът на Forbes сумира точките, събрани от всички членове на журито, изключвайки най-високата и най-ниската поставена оценка на всяка кандидатура, и подрежда крайното класиране във всяка категория. 
  • Излъчват се финалисти. Във всяка категория награда получава компанията, заела първо място. 

За наградите на Forbes могат да кандидатстват всички компании, регистрирани в България, независимо от техния размер, сектор и собственост. Не могат да кандидатстват търговски представителства на чуждестранни компании, както и фондации и други организации, които не са регистрирани по Търговския закон.  

Всеки член на журито оценява самостоятелно кандидатурите и изпраща оценките си на редакционния екип на Forbes, който обобщава получената от журито информация и на тази основа класира кандидатурите във всяка категория и обявява финалистите. 

При конфликт на интереси членовете на журито не поставят оценки за съответната кандидатура, а липсващата позиция се запълва със средната оценка на другите членове на журито за тази кандидатура. 

В случай че няма достатъчно кандидати в дадена категория, редакцията на Forbes си запазва правото да не излъчи победител в нея за съответната година. 

Церемонията за връчване на наградите ще се проведе на през месец септември 2023 г. след което редакцията на Forbes изпраща на членовете на журито цялата информация с оценките и калкулациите, което им позволява да проверят коректността на класирането. Това гарантира почтеността на конкурса и липсата на манипулации. Церемонията по награждаване е под формата на коктейл и присъствието е чрез билети, които дават достъп и до форумната част на събитието. 

С генералната подкрепа на:

Официален партньор:

С подкрепата на:

Партньор за методологията на конкурса:

В партньорство с:

Контакти

Искам да получавам актуална информация:

При въпроси за събитието:

events@forbesbulgaria.com

+359 882 433 109

Информация за спонсорство и реклама:

desislava@forbesbulgaria.com

+359 887 545 256