Мастърклас по иновации

В еднодневния мастърклас по иновации ще пресечем две дисциплини по нов начин – дизайн на услуги (service design) и бранд дизайн. Ще покажем как добрият дизайн на услуги подобрява преживяването на хората при интеракцията с продукт или услуга. И как това води до иновации, които носят повече стойност за бизнеса.

Дизайнът на услуги (Service Design) е методология, ориентирана към човека, към създаване на услуги, които се фокусират на първо място върху потребителя.

Бранд дизайнът има за цел да вдъхне живот на една марка, давайки и индивидуалност и отличимо и ясно позициониране, които в последствие намират отражение във всички нейни продукти и услуги.

По време на мастъркласа ще работим в малки групи по реални казуси, комбинирани с отворени дискусии и срещи с гост лектори. Ще говорим и за бизнес модела на потребителското преживяване и затова какво трябва една организация да направи, за да започне да прилага дизайна на услуги в работата си и да усеща резултатите от това.

Какво ще научат участниците:

  • Какво представлява дизайнът на услуги и защо той е важен за иновативността на бизнеса
  • Основни инструменти в дизайна на услуги и приложението им в реални проекти свързани с иновациите
  • Как да създаваме отличимо клиентско преживяване на база нуждите на потребителите
  • Как да създаваме продукти и услуги, които произтичат от същността на един бранд 

Времетраене и място:

  • 1 ден на 6.10 (деня след форума) в пространството на launchlabs Sofia на ул. Мизия 23

Лектори:

  • Лектори ще бъдат Елина Желева (основател) и Кристина Петрова (стратегически директор) в launchlabs Sofia.

launchlabs e студио за бизнес редизайн. Пресичаме различни гъвкави и дизайн дисциплини, за да открием пътя към устойчиви иновации в една компания. Работим с широк спектър от съвременни гъвкави методологии – от дизайн мислене, сървис дизайн, лийн стартъп и скръм до футуристично мислене и бранд дизайн. Част сме от международната мрежа на launchlabs с офиси в София, Берлин, Базел, Мадрид, Бангалор и Братислава. Работим по проекти с мултинационални компании, малки и средни предприятия, стартиращи фирми, неправителствени организации и публични институции по пътя към по-гъвкава работна среда, мотивирани екипи и качествен дизайн на продукти и услуги. 

С подкрепата на:

 

Ексклузивен медиен партньор:

В партньорство с:


Контакти

 

Свържете с нас:

events@forbesbulgaria.com

+359 882 433 109

 

Карта

Събитието ще се проведе в Sofia Event Center (SEC)