Skip to content

 

Forbes_Women_Forums_Header_Main_page_2400 х 814 px_last_210121

За проекта

В свят, който се променя все по-бързо, Forbes насочва прожекторите към жените, които улавят новите възможности и са в състояние да впрегнат цялата си мощ за по-добро бъдеще. Тези лидери без граници създават нови правила и постигат значим напредък в бизнеса и социалната сфера. Годишната конференция Forbes Women Forum 2021 ще събере на една сцена успешни дами – предприемачи, мениджъри и ментори в различни сфери на бизнеса. Те ще разкажат за своите впечатляващи постижения за създаване на устойчиво бъдеще.

Програма

 • 15:00

  Откриване

 • ЕФЕКТИВНИТЕ ЛИДЕРИ

  (Дискусия)

   

  Полина Нинова, Ръководител търговски отдел във „Филип Морис България“
  Нинова ръководи най-големия в компанията отдел, който включва дистрибуция, работа с ключови партньори, отношения с търговските обекти и центъра за облужване на клиенти.

   

   

   

  Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Lidl България от 2007 г., когато веригата стъпва на българския пазар. Юрист по образование, тя е работила за компанията в Германия и Австрия
  Драгийска е на член на Управителния съвет на Германо-Българската индустриално-търговска камара, УС на Съвета на жените в бизнеса в България и УС на Фондация Америка за България.

   

   

  Красимира Райчева, мениджър на Visa за България
  Нейната роля е да развива и да ръководи въвеждането на иновативните продукти и услугите на Visa сред финансовите институции.

   

   

   

  Модератор

  Анна Цолова, журналист и създател на “Говори, за да те видят!”
  Компанията се занимава с корпоративни и индивидуални обучения, тренинги и консултации за представяне пред камера, поведение пред медии, презентационни умения.

 • ТРАНСФОРМАЦИИТЕ, КОИТО НИ ПРАВЯТ ПО-УСТОЙЧИВИ

  (Вдъхновяваща презентация)

   

  Калина Славова, финансов директор на Булсатком

  Има 13 години опит като главен финансов директор и изпълнителен директор в небанкови финансови институции – дружества за управление на вземания и лизингови дружества, управлявани от наследниците на Българо-американския инвестиционен фонд.

 • ЛОВЦИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

  (Дискусия)

   

  Веселина Сариева, основател на галерия за съвременно изкуство „Сариев“ и директор на фондация “Отворени изкуства”
  Чрез галерията, фондацията и работата си със значими български и световни артисти Сариева променя културния пейзаж в родния си град Пловдив и в България.

   

   

   

  Десислава Олованова, изпълнителен директор на българския клон на най-голямата верига рекламни агенции в света – McCann Erickson
  McCann Sofia печели първия за България лъв на най-престижния фестивал за реклама в света – Cannes Lions, и награда за най-добро постижение в българската реклама за годината от ФАРА Grand Prix

   

   

  Модератор

  Веселин Димитров, редакционен директор, Forbes България

 • 16:10

  Кафе пауза

 • 16:40

  РЕВОЛЮЦИЯТА НА ИНОВАТОРИТЕ

  (Дискусия)

   

  Ева Вучева, дигитален предприемач, един от основателите на Fashion Days и собственик на компанията за дигитална трансформация Contento.tech
  Вучева е основател на Impakt_ID (член на The Green Tech Alliance), решение за универсално отчитане на въглеродните емисии в модната индустрия, и създател на PINAR, първия български бранд за безалкохолни вина.

   

   

  Боряна Герасимова, основател на Re:Gena и пациентски застъпник
  Герасимова е предприемач в сферата на персонализираната медицина и биотехнологиите, ангажирана със създаването на биотехнологични решения, услуги и цялостни програми за здравето.

   

   

  Модератор

  Александър Кръстев, основател на дигитална агенция BookMark
  Александър Кръстев е създател на агенцията за LinkedIn маркетинг BookMark и на най-големия сайт за книги и четене в България „Аз чета“. Той е консултант на множество книги с бизнес насоченост и автор на поредицата The Linked Practitioner във Forbes. Занимава се с онлайн комуникация от над 15 години и е преподавател по LinkedIn в Нов български университет и СофтУни.

 • ИКОНОМИКА НА БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО

  (Вдъхновяваща презентация)

   

  Д-р Марина Стефанова, основател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма “CSR AdviceBox” на фондация “Каузи”
  Тя е главен асистент в Стопански факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски ” и директор на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“.

 • КАК ДА БЪДЕМ МАКСИМАЛНО ЕФЕКТИВНИ И ДА НАМАЛИМ СТРЕСА?

  (Вдъхновяваща презентация)

  Д-р Бисер Пукалски, основател и водещ лекар в клиника REVIV
  Кариерата му като специалист по „Обща хирургия“ се развива във ВМА-София, както и в редица военни мисии в Ирак, Афганистан, Мали, Ирак, Косово и Босна и Херцеговина.

 • БЪДЕЩЕ БЕЗ ТРАНСФОРМАЦИИ

  (Вдъхновяваща презентация)

   

  Елина Желева, изпълнителен директор и управляващ партньор в launchlabs Sofia

  Управлява международно студио за бизнес редизайн с офиси в София, Берлин, Базел и Бангалор. Тя е работила по мащабни проекти, свързани с иновации и редизайн на клиентското преживяване.

 • 17:30

  Закриване

С подкрепата на: