Skip to content

 

NEW1E01_01.01_FBA24_Header_Website_2400 х 720
NEW1E01_01.04_FBA24_Banner_Website_300 х 300
Menu

Методология


Кандидатстването в конкурса за всяка от основните категории и секторни подкатегории се извършва само онлайн от 25 октомври 2023 г. чрез сайта на Forbes България.

  • Компаниите отговарят на общи и няколко специфични за съответната категория въпроси.
  • Оценяването се извършва от жури, което включва успешни предприемачи с добра репутация от различни сфери на икономиката.
  • Журито получава цялата информация, която му позволява да провери коректността на класирането.
  • Екипът на Forbes сумира точките, събрани от всички членове на журито, изключвайки най-високата и най-ниската поставена оценка на всяка кандидатура, и подрежда крайното класиране във всяка категория. 
  • Във финалната фаза Forbes ще обяви петима финалисти във всяка категория, измежду които ще раздаде награди за първо, второ и трето място по време на церемонията по награждаване.

За наградите на Forbes могат да кандидатстват всички компании, регистрирани в България, независимо от техния размер, сектор и собственост. Не могат да кандидатстват търговски представителства на чуждестранни компании, както и фондации и други организации, които не са регистрирани по Търговския закон.

Компаниите, кандидатстващи за наградите, отговарят на четири общи и няколко специфични въпроса в зависимост от категорията, като всеки въпрос носи до определен брой точки.

Отговорите се оценяват от независимо жури, съставено от уважавани бизнес лидери от различни сектори на икономиката. Всеки член на журито оценява  самостоятелно кандидатурите и изпраща оценките си на редакционния екип на Forbes, който обобщава получената от журито информация, и на тази основа класира кандидатурите във всяка категория и обявява финалистите.

При конфликт на интереси членовете на журито не поставят оценки за съответната кандидатура, а липсващата позиция се запълва със средната оценка на другите членове на журито за тази кандидатура. 

В категория „Компания на годината“ награда получава победителят във всеки от посочените сектори, а секторният победител с най-много точки получава голямата награда „Компания на годината“.

В случай че няма достатъчно кандидати в дадена категория, редакцията на Forbes си запазва правото да не излъчи победител в нея за съответната година. След изтичане на крайния срок за кандидатстване таксите за неподадена кандадатура не се възстановяват.

Церемонията за връчване на наградите ще се проведе на 18 април 2024 г., след което редакцията на Forbes изпраща на членовете на журито цялата информация с оценките и калкулациите, което им позволява да проверят коректността на класирането. Това гарантира почтеността на конкурса и липсата на манипулации. Церемонията по награждаване е под формата на гала вечеря и присъствието е чрез куверти.

Специални награди

Чрез официално допитване до 100 доказани бизнес личности в страната редакцията на списание Forbes прави селекция и връчва специалните награди:

  • Сделка на 2024
  • CEO на 2024

С подкрепата на:

В партньорство с:

Ексклузивен медиен партньор:

Контакти

Искам да получавам актуална информация:

При въпроси за събитието:

fba@forbesbulgaria.com

+359 882 433 109

Информация за спонсорство и реклама:

desislava@forbesbulgaria.com

+359 887 545 256