Skip to content

 

Forbes-Bulgaria-Women-Forum-Header-2020

За проекта

Сега повече от всякога хората, които в най-голяма степен са способни да извършат промяна, търсят нови пътища и осъществяват дръзките си идеи за разрешаване на най-наболелите въпроси на съвремието ни. Жени лидери от различни поколения преформатират цели сектори, създават големи движения и отварят възможности пред другите.  
 
FORBES Women Forum цели да се превърне в платформа за развитие на женската предприемаческа общност в България.
 
Събитието ще се проведе в хибриден формат – с лимитиран брой гости в зала и излъчване в реално време на фейсбук канала на медията Forbes.Bulgaria.
 
 

Гледайте на живо

Програма

FORBES ще събере на една сцена успешни дами от България и света – предприемачи, маркетинг специалисти, основатели на компании и ментори в различни сфери на бизнеса. В рамките на полудневен форум те ще разкажат за впечатляващите промени, които са постигнали в своята сфера на дейност, и ще споделят ценен опит и знания в областта на лидерството и маркетинга. 
 
Гледайте на живо във Фейсбук на @Forbes.Bulgaria.
 
 
 • 14:30 часа

  Откриване

 • УСПЕХЪТ КАТО ПЪТЕШЕСТВИЕ

  (вдъхновяваща презентация) 

   

  Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър.
  Г-жа Василева се присъединява към екипа на Visa в края на 2019 г. Преди това тя е заемала ръководни позиции в Първа инвестиционна банка, Алфа Банк и Юробанк.

   

   

  Ивет Лалова, спортист лека атлетика
  Ивет Мирославова Лалова-Колио, родена на 18 май 1984 г. в София, е българска лекоатлетка, специализирана в спринта на 60, 100 и 200 метра. Тя е 12-та най-бърза жена в историята на дисциплината 100 метра спринт с 10.77 сек. С това постижение през 2004 г. изравнява Ирина Привалова за 6-то място във вечната световна ранглиста и е все още на 2-ро място в европейската.

   

   

  Лилия Месечкова, старши директор „Софтуерно инженерство“ и част от лидерския екип на Progress в България
  Лилия има над 15 години лидерски опит в създаването на технологични решения и ръководенето на глобални екипи. Успехът за нея означава постоянство, проактивност и усъвършенстване.

 • ИЗКУСТВОТО ДА ВОДИШ ПРЕГОВОРИ

  (вдъхновяваща презентация)

   

  Петя Колчева управляващ съдружник е в Novel Law
  Кариерата си започва в PWC, където достига до ръководител на правния отдел. От 1996г. Е управляващ съдружник е в Novel Law – адвокатско дружество. Работила е с чуждестранните инвеститори по значителни инвестиционни проекти, като първата водна концесия – Софийска вода, БТК – за уреждане на въпроси по недвижимите имоти свързани с инфраструктурата.

   

 • ЛИДЕРИ С ДРЪЗКИ ИДЕИ

  (вдъхновяваща презентация)

   

  Светослав Иванов, журналист, 120 минути, bTV

  Светослав Иванов е журналист на bTV Новините и водещ на най-гледаното обзорно актуално предаване в българския ефир – „120 минути“. Автор е на едни от най-значимите български документални филми за Близкия Изток от страни като Ирак, Афганистан, Иран, Либия, Палестина, Израел, Ливан и много други.

 • 15:45 часа

  Кафе пауза

 • ПОБЕДИТЕ, КОИТО НИ ПРАВЯТ СИЛНИ

  (интервю)

   

  Жулиета Серафимова, Генерален директор Grand Hotel Millenium Sofia
  Жулиета Серафимова има 30г опит в областта на туризма, от които 25г е посветила на хотелиерството. Присъединява се към НИКМИ АД- дружеството-собственик на три хотела в София като Директор продажби още преди откриването на първия им хотел в столицата – 5-звездния Гранд Хотел София. През 2009 г поема ръководството на хотела като Генерален директор, а през 2013г, с откриването на 4-звездния Суит хотел София, е назначена за Корпоративен генерален директор на София Хотелс Мениджмънт- дружеството за управление на бизнес хотелите, което отскоро включва и новооткрития знаков 5-звезден Гранд хотел Милениум София.

   

  Катя Димитрова, Собственик и управляващ партньор Интерпартнерс
  Катя управлява и трите подструктури на Интерпартнерс: Интерпартнерс реклама, ИнтерИмидж корпоративни комуникации и Медия Кемп медиа обслужване

   

   

   

  Веселин Димитров – редакционен директор, Forbes България

 • ЛИДЕРСТВОТО 2.0

  (дискусионен панел)

   

  Боряна Узунова, Създател на Kool and Konscious
  Боряна Узунова е част от селекцията на FORBES “30 под 30” за 2019 г. и създател на най-голямата платформа за екологична мода в света Kool and Konscious и софтуеърът Impakt ID.

   

   

   

  Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация За Нашите Деца
  Вече повече от 20 години Иванка Шалапатова е начело на фондацията, като работи на национално и международно ниво за правата на децата, деинституционализацията и подкрепата на родители.

   

   

  Геновева Петрова, Изпълнителен директор на Remix Second Hand & Outlet
  Професионалист в бизнес развитие и оперативен мениджмънт с повече от 15-годишен опит Геновева Петрова отговаря за разрастването на нови пазари и за четири отдела в компанията: маркетинг, ИТ/клиентско преживяване, връзка с клиенти, административен.

   

   

  Анета Савова, собственик на медийно-консултантска компания Успешни жени
  ЛИДЕРСТВО 2.0 – модератор
  Бизнес консултант по женско лидерство за жени в средния мениджмънт на компаниите като им помага да изградят лидерско присъствие, авторитет и влияние за C-level позициите.

 • ПЪТЯТ НА ДОБРОТО ВИНО ДО БЪЛГАРИЯ

  (вдъхновяваща презентация)

  Костадин Мицин, винен експерт и мениджър продажби в БНК ООД
  Завършил Философия в Страсбург, Франция. Магистър по управление на качеството.

  Страстта му към виното се появява докато учи във Франция, където попива от френската история и култура. Според него виното е философия, история и безспорно едно от най-върховните постижения на културата.
  Вече 15 години се занимва професионално с продажба на вино и винени обучения. През всичките тези години има възможност да се учи от велики имена в света на виното и да посети едни от най-значимите винени райони на Франция и Италия.
  Като мениджър продажби в БНК има ежедневен контакт с много от водещите изби на Стария Континент, което му дава възможност като винен експерт да допринесе за развитието на винената култура в България.

   

  Киара Солдати, директор и посланик, изба Ла Сколка

  Киара Солдати е четвърто поколение винопроизводител. Силно мотивирана, Солдати хвърля сърцето и душата си във всичките си начинания – от атлетичния си триумф като скиор от световна класа, през ветроходство, голф и гмуркане до популяризирането на туризма в родния си регион. Заема длъжността президент на Piemonte Movimento Turismo – Асоциация на виното, в продължение на 6 години и поддържа правата на жените. Тя е директор и посланик на световната марка вина Ла Сколка от 1995 г.

 • 17:15 часа

  Закриване

С подкрепата на:

 

 

В партньорство с: