Skip to content

 

FIF2022_Header_Website_2400 х 720
FIF2022_Header_Website_800 х 600
Menu

Ясни са финалистите Forbes Innovation Awards 2022

Общо 20 търговски и неправителствени организации са финалисти в трите категории на Forbes Innovation Awards.

Вътрешно жури на Forbes България и Launchlabs Sofia оцени всички номинации за Forbes Innovation Awards.

Номинациите с най-високи оценки са финалисти и продължават към финалния етап на конкурса.Те ще бъдат оценени от 100 бизнес личности, а финалистите с най-висока оценка във всяка категория ще бъдат обявени за победители.

Финалисти


Категория Социална иновация

Foodobox

Foodobox е мобилно приложение, което свързва крайни потребители с бизнеси от хранителния сектор. Идеята е да не се изхвърля храната, която често остава непродадена в края на деня от ресторанти, пекарни, сладкарници и други обекти, а да се продава с намаление на потребителите.

Hubis

„ХЪБИС” ЕООД разработи първата социално здравна услуга в България. Компанията дари станция за дистанционна диагностика и телемедицина на столичния дом за възрастни хора „Надежда”. Чрез станцията домът предоставя ежеседмично медицински измервания на основните витални показатели, които се разчитат дистанционно от лекар.

Karin dom

Фондация “Карин Дом” създава програми в помощ на семейства с деца с увреждания и специални образователни нужди. Онлайн магазинът “Карин Дом” предлага авторски игри и играчки за раннно детско развитие.

leARn

Софтуерът на компанията използва augmented reality и позволява на учениците след сканиране на учебника да разгледат съдържанието чрез 3D модели и анимации. Това прави ученето по-интересно, достъпно и лесно за възприемане.

The Social Teahouse

Фондация “Социална чайна” наема младежи в заведението и им осигурява менторска програма, която пък им дава възможност да развиват интересите си с курсове и уъркшопи. Позволява им да опитват нови неща, да говорят, да пътуват, да преодоляват негативните си нагласи относно света.

 

Категория Продуктова иновация *

Allterco

Компанията разработва Shelly Pro 4PM: устройство, с което може да се следи потреблението на енергия. Всеки потребител може да види къде има свръхпотребление и да настрои релето на подходящия режим.

AMPECO

AMPECO разработва cloud базирана софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили. Тя служи на операторите на станции, енергийни компании и др. да разширят мрежата си, покривайки всички случаи на зареждане – публично, частно и в дома – в едно мобилно приложение.

Decibel

Decibel произвежда екологичен, негорим и биоразградим топло и шумоизолационен материал. След 3-годишни експерименти, изследвания и тестове компанията патентова своя продукт

Hydrox Systems

Hydrox Systems се занимава с изследването и развитието на водородни системи и базирани на водород технологии за пестене на гориво и технологии за намаляване на емисиите от двигатели с вътрешно горене и други приложения.

Kelvin Health

Kelvin Health разработва софтуер за анализ на изображения от термокамера, чрез които потребителите могат да следят здравния си статус. След събиране на необходимата информация продуктът може да сигнализира, ако има промяна на състоянието на човека, който подава снимката си.

LAM’ON

LAM’ON разработва биоразградимо ламиниращо фолио. С продукта си компанията предлага решение на съществен обществен проблем, който възниква заради използването на нерециклируемо фолио.

MetaSim

MetaSim разработва геймифицирано решение с виртуална реалност за обучение на персонала. То помага на компаниите да стимулират растежа на приходите и задържането на клиенти, да намалят правния риск и да насърчат привлекателна фирмена култура.

 

Категория Иновативна услуга *

AGROVAR

AGROVAR създава софтуер, който събира данни за почвените и климатични условия, анализира исторически метео данни за района и препоръчва на земеделците подходящи покривни култури и оптимален период за тяхната сеитба.

Dr. Parusheva Dental Clinic

Дентална клиника “Д-р Парушева” специализира в в областта на дигиталната дентална медицина. Клиниката твърди, че пациентите й могат да получат нова коронка за около час и половина, а времето, прекарано на зъболекарския стол, спада от три часа на 33 минути.

DS Smith

DS Smith предоставя услуга по оценяване ефективността на опаковките в кръговата икономика. Предимствата на услугата са намаляване на отпадъците, оползотворяване на ресурсите, по-дълга употреба на материалите.

ELCA.BG

ELCA.BG е платформа за сравняване на оферти за ток и условия в договорите на търговците на свободния пазар на електроенергия. Целта й е да съдейства на малките и средни предприемачи да се ориентират как да упражняват правата си на потребители.

euShipments

euShipments позволява на онлайн търговците да продават и доставят пратките си по-лесно в 27 европейски държави наведнъж, отколкото само в България. С подписването на един договор те получават достъп до услугите на над 40 куриерски и фулфилмънт компании.

Iris Solutions

Iris Solutions разработва PSD2 Hub: софтуерна платформа, интегрираща API на банки и платежни институции в ЕС. Това е основната точка, през която компанията осигурява достъп на клиентите си до финансовия пазар в България и други страни.

Kitchen59

Kitchen59 предлага услуга за студенти, която включва всичкo от попълване на документи за residence permit до настаняване, опознаване на града и интегриране в общността. Хотелът предлага стаи и общи пространства за учене и социализиране.

MYX

Използвайки видеозаснемане с дронове, MYX предлага технологично решение, което елиминира физическо присъствие при събирането на данни от труднодостъпни обекти и намалява риска от злополука. Технологията на компанията анализира с изкуствен интелект и проектира дигитален близнак на съответния обект.

* Категорията излъчва повече финалисти поради равен брой точки набрани в предварителната селекция направена от екипите на Launchlabs София и Forbes България.

Победителите във всяка категория ще бъдат обявени на 28 септември по време на Forbes Innovation Forum & Awards 2022. Събитието е комбинация от полудневен форум и церемония по награждаване.

В партньорство с:

С подкрепата на:

С подкрепата на:

Ексклузивен медиен партньор:

Домакин на събитието:

Контакти


Свържете се с нас:

events@forbesbulgaria.com

+359 882 433 109